Mindfulness i naturen – den opmærksomme vej
Kurset er et tilbud til pårørende, som har psykisk sygdom tæt inde på livet.
Kurset er for deltagere, der
· kender til meditation/mindfulness i forvejen, og som ønsker at få en fast praksis skabt i hverdagen
· er nye i meditation/mindfulness regi, men har et stort ønske om at deltage og gerne vil oparbejde en fast meditationspraksis
· allerede har en meditationspraksis og gerne vil integrere naturen
Den fulde opmærksomhed ved hjælp af meditation og kropslig forankring, hjælper dig til at give slip på dine negative tanker og følelser og komme i kontakt med dine behov og udvikle mere stabilitet og klarhed over dit liv. Igennem nærværets opmærksomhed får du mulighed for at fordybe dig, få
mere indsigt og få mere livsenergi og bedre kontakt med dig selv, dine relationer og naturen.
Mindfulness i naturen er en særlig fordybelses form, hvor vi gør brug af naturens elementer for at skabe større balance i os selv og i vores relationer. Det er at kunne trække særlige kvaliteter fra naturen ind i vores bevidsthed og forankre disse i kroppen skaber en større balance og forbindelse
til os selv og andre.
En forandringsproces hvor du siger ja til at give slip på fortidens oplevelser og være mere opmærksom og til stede i nuets øjeblikke, hvor du kan forbinde dig med dine vækstmuligheder, der er en del af naturens styrker og din fremtid.
Vi arbejder med meditative processer, hvor du lære at tage mere vare på dig selv og give dig selv det fulde ansvar for dit liv og større fokus på din beskyttelse af dig selv. Du får større indsigt i dine vækstmuligheder og mulighed for finde vejen ind til dit empatiske ståsted i relation tildig selv og dine nære relationer og gør brug af de ressourcer, som du opdager i dig selv og i naturen.
Mindfulness-træning skærper din evne til at koncentrere dig og giver en større indre ro samt og bedre fysisk og psykisk modstandskraft med kontakt til indre grænser, stabilitet og sårbarheder.
Underviser: Jens Hyldahl, Cand. mag i psyk/pæd, konfliktmægler, supervisor & mindfulness-instruktør. Se jenshyldahl.dk
Tovholdere: Helle Schøler Kjær og Anne Kristensen
Max deltagerantal: 16 personer
Datoer og programmets tematiske indhold:
Der er tale om et 10-sessioners dynamisk program, som er systematisk opbygget, så deltagere får mulighed for at træne bevidst nærvær og reaktioner på umiddelbare tanker, følelser og kropslige reaktioner med naturen som et vigtigt element.
Kurset afholdes i Boserupgård Naturcenter og den omkringliggende Boserup Skov.
Otte torsdage fra kl. 17.30 - 20.30 og to lørdage fra kl 10.00 -16 .00.
Alle sessioner er med både siddende meditationer og stille vandringer i skoven, så medbring varmt tøj. Du er velkommen til at medbringe vandrestave, da der kan være ujævnt terræn.
Program
Session 1: Torsdag 22. maj.
Introduktion til gruppen, grundholdninger i Mindfulness og undersøgelse af naturens elementer som en del af meditationerne.
Session 2: Torsdag 12. juni.
Dit åndedræt som anker for din bevidsthed med naturens elementer som en del af din kropsligforankring og din styrker i kroppen.
Session 3: Torsdag 19. juni.
Håndtering af konflikter i nære relationer og den dybe empatiske kontakt i din bevidsthed til digselv og den anden, som du er i konflikt med. Hvordan udtrykker man svære følelser og behov?
Session 4: Torsdag 26. juni.
At være til stede i nuet og naturens stilhed med dine tanker, følelser og kropslige reaktioner for at skabe forankring i dig.
Session 5: Lørdag 28. juni.
At stå i fast i kaos og konflikter samt empati for dig selv, dine egne behov, grænser og handlingspotentialer i forhold til dine relationer. Vi laver bål og arbejder med naturens elementer for at give slip på svære følelser og imødekomme behovet for empati i dig.
Session 6: Torsdag 28. august
Fordybelse i dig selv med fokus på dine reaktionsmønstre og tilknytning til andre, hvor vi møder egne reaktioner og undersøger nye veje ved hjælp af naturens styrker og muligheder.
Session 7: Torsdag 11. september.
Vi arbejder med håb og drømme for fremtiden og ønsker om at integrere nye muligheder og handlingspotentialer i vores krop og med naturens ressourcer.
Session 8: Torsdag 9. oktober
Vi arbejder videre med friheden og frisættelse af tidligere mønstre og selvværd i at have tillid til sig selv og sine potentialer.
Session 9: Torsdag 23. oktober.
Hvad betyder en praksis? Vi undersøger muligheden af at etablere egen praksis og meditere uden gruppen. Hvad er din praksis og hvordan vil du arbejde videre med den? Dine ønsker og behov?
Session 10: Lørdag 8. november.
Vi gennemgår alle elementer i mindfulness træning og din læring samt udvider vores meditationer med spise- og stå- meditationer og afslutter med at dele indsigter og sige farvel i hele gruppen som en del af en ny rejse med større opmærksomhed.
Kurset er støttet af VELLIV Foreningen